Сглобяват автомобили с микрочипове от перални

NetNews

Автомобилните компании започнаха да купуват домакински уреди за да използват електрониката им в продукцията си. Това става ясно от няколко примера от последните дни.

Холандската компания ASML, която е специализирана в производството на системи за литографски печат, публикува отчет за първото тримесечие на 2022 година, от който става ясно за огромен интерес към продуктите ѝ от един от най-големите автомобилни производители и това съвсем не е единствен случай.

Поради кризата с микрочипове някои концерни са принудени да търсят ценните компоненти в различни домакински уреди. Перални машини и системи за литографски печат са сред най-търсените домакински продукти от автомобилните производители.

Според председателя на ASML Питър Уенинк, продължаващата криза в областта на микроелектрониката е принудила един от големите автомобилни производители да използва чипове за домакински уреди за производството на своите продукти.

Експертът обаче не разкри името и дори не каза от коя държава е производителят, който купува техниката му, но заяви, че този метод постепенно става широко разпространен.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Музеят в Добрич дешифрира и публикува аудиозапис с гласа на Адриана Будевска

Регионалният исторически музей в Добрич дешифрира и публикува пълен аудиозапис с гласа на голямата актриса Адриана Будевска (1878-1955 г.) – една от създателките на българския професионален театър, съобщават от културния институт. В аудиозаписа, съхраняван във фонда на музея в родния ѝ Добрич, примата на Народния театър разказва с вълнение за […]