Северна Корея с над 500 000 COVID заразени

NetNews

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви първото огнище на COVID-19 в страната за „голямо бедствие“, като съобщи за още 21 смъртни случая, свързани с усложнения на вируса, регистрирани в страната, съобщи в. „Гардиън“.

Северна Корея съобщи в събота, че общо 27 души са починали, а 524 440 са се разболели на фона на бързото разпространение от края на април. В съобщението се казва още, че 280 810 души остават под карантина.

Държавните медии не посочват конкретно колко от случаите на треска и смъртните случаи са потвърдени като случаи на COVID-19.

По време на среща за антивирусни стратегии в събота, Ким Чен-ун призова за единство между правителството и хората, за да стабилизира огнището възможно най-бързо.

Ким каза, че има „вяра, че можем да преодолеем тази злонамерена инфекциозна болест в рамките на възможно най-кратък период“.

Страната наложи блокиране в цялата страна в четвъртък, след като потвърди първите си инфекции с COVID-19 от началото на пандемията.

Ким Чен-ун каза, че ще следват китайския модел за превенция на вируси.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Семейство Гущерови вдигна луд купон за третото бебе (СНИМКИ)

Семейство Гущерови вдигна луд купон с фолк певицата Бони по повод е раждането на третото им дете. Почти две седмици след щастливото събитие миналата вечер двойката събра близките си в столично заведение, за да ги почерпи за раждането на втория си син. Полът на бебето бе издаден от Бони. Изпълнителката […]