Северна Македония: Няма да преговаряме „кои сме и на какъв език говорим”

NetNews

Денят, в който България наложи вето на началото на присъединителните преговори на ЕС със Северна Македония, не бе добър нито за Европа, нито за европейската перспектива на нашия регион, и особено не бе добър за нас. Това заяви вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров в интервю за виенския вестник "Щандарт", предаде Новини.бг.

Той подчерта, че българското вето изпраща много лош сигнал за региона на Западните Балкани, че ЕС не е признал това, което досега е постигнала страната, която в последните три и половина години "реши проблемите със съседите, направи големи стъпки към отворено, демократично, мултиетническо общество и проведе реформи за изграждане на правова държава".

Вицепремиерът Никола Димитров посочи в интервюто, че страната не се отказва от разговори със София, но подчертава, че няма да преговаря за това "кои сме и на какъв език говорим".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Павел Колев: Подписването на договор със спонсор не е на дневен ред

Изпълнителният директор на Левски – Павел Колев говори пред медиите след днешното заседание на УС на Левски. "Конкретни решения няма. Говорихме за потенциални дела, които могат да възникнат в наша вреда, и за зимната подготовка", заяви Колев. "Имаме заложени потенциални приходи от кампанията за членски карти и от подписването на […]