Севернокорейската ракета е можела да достигне континенталната част на САЩ

NetNews

Ракетата, която КНДР изстреля днес, е имала потенциален капацитет да достигне цялата континентална част на САЩ, съобщи японският министър на отбраната, предадоха световните агенции.

По нормална траектория междуконтиненталната балистична ракета е можела да преодолее разстояние от около 15 000 километра и да достигне континенталната част на САЩ, каза пред журналисти японският военен министър Ясукадзу Хамада.

Министърът обясни, че обсегът на ракетата зависи от теглото на бойната глава и други фактори. Така че континенталната част на САЩ попада в обхвата ѝ. Хамада каза, че ракетата е прелетяла около 1000 километра на максимална височина 6000 километра, т.е. летяла е по стръмна траектория. Тя е била във въздуха около 69 минути и е паднала на 200 километра западно от остров Ошима, който е част от северната префектура Хокайдо.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Последна битка между племената в "Игри на волята"

Последна номинационна битка посрещна Непобедими и Безстрашни на Арената на приключенското риалити “Игри на волята: България”. Двете племена трябваше да определят свой защитник, който да държи тежък кош във въздуха, определящ изхода на битката. Филип доказа своите качества и защити племето на Безстрашните, което превърна всички състезатели в жълти екипи […]