Селекционерът ни след погрома от Уелс: Ще има такива мачове, грешки на растежа са това

NetNews

Националният селекционер на младежкия отбор на България – Александър Димитров, коментира тежкото поражение, което нашият тим получи от Уелс в мач от квалификациите за Европейското първенство след 2 години. Младите "лъвчета" допуснаха тежко поражение с 0:4 у дома.

"Обърка се това, което ние сами си го сбъркахме. Грешките са елементарни. Това не са такива, които можем да тренираме. Влязохме добре в мача, създадохме положения, но не вкарахме. Ако ние бяхме отбелязали първи, резултатът щеше да е в наша полза. Нямахме късмет и оттам нататък няма какво да коментирам тези детински грешки, които доведоха до този срамен резултат."

"Всеки прави грешки, жалко, че ги допусна Вуцов, защото момчето има потенциал и качества. Играчите също го успокоиха на полувремето. Не успяхме да се върнем в мача, но това е колективен спорт, не индивидуален, не можем да хвърляме върху него резултата. До гола някой мислеше ли, че може да се стигне до такъв резултат? Те не стигаха до нашата врата.

"Психологически отборът се срина и това не го наблюдаваме от днес. Тези играчи нямат международен опит. Не са играли елитен кръг, да не говорим на Европейско първенство, така че това е очаквано. Психологически трябва да подходим сега, защото моментът е тежък. Вие виждате, че в този отбор много малко играчи имат 2000-ата година и това си дава своето отражение. Ще има такива мачове, грешки на растежа са това. Това е, трябва да ги подготвим да са психологически по-силни.

"След този мач ние само може да си вадим свои поуки. Докато имаме теоретични шансове, ние ще гоним нещо. Това, че си получил гол нищо не значи. Целта, която сме си поставили, си е за нас. Сега това, което искаме и желаем, е много далеч", заяви Димитров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кацаров: Директори са си писали заплати по 70 000 лв, а един е взел 535 000 лв. материално стимулиране

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров призова в "Денят на живо" да се даде възможност на НС да приеме актуализацията на бюджета. Иначе средствата няма да стигнат нито за пенсионерите, нито за медиците. Според него е изумителна наглостта на ГЕРБ след като той е назначен да поправя техните грешки. Основните […]