Семейства от Дупница в съревнование за най-добра коледна украса

NetNews
В навечерието на Рождество Христово семейства от Дупница влязоха в съревнование за най-добра украса. Отличените фасади получиха награди от общината.

За Ваня Ламбева Коледата няма да е същата без традиционните за празника украси и светлини.

„Месец и половина украсявахме дома си, но наградата след това е усмивките, лицата на хората, дечицата се радват – това е най- голямата награда за нас. Всяка година купуваме за Нова година, за Коледа, все нещо ново да има – по различно и да е по- интересно“, каза Ваня Ламбева.

Голяма част от фигурите семейството е изработило ръчно.

„Моите съседи всяка година много се стараят и ние със съседите излизаме и гледаме и се любуваме на тези красоти. Това почти в града го няма“, разказа Веска Георгиева.

А победител в конкурса за Коледна украса на фасада стана Емилия Кирилова.

„Вече десета година украсяваме по този начин къщата, като се опитваме всяка година да я правим по-красива и хубава. Отнема доста време, ние лично я правим за 4-5 дни, двама души я украсяваме – аз и моята сестра Емилия Кирилова. Тя е главният човек за това нещо зад мен, което се намира“, каза братът на Емилия Кирилова – Георги Кирилов.

Вижте повече в репортажа на Светлин Кърпачев по Bulgaria ON AIR

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Годината на жените, които гордо развяха знамето на България

Ивет Горанова. Снимка: Lap.bg Макар и трудна, 2021 година ще остане в историята на българския спорт като една от най-успешните в последните 2 десетилетия. Причината за тази оценка, разбира се, в най-голяма степен са олимпийските игри в Токио, които в крайна сметка се проведоха, въпреки отлагането с 1 година и […]