Сербезова увери: Други мерки, преди да се пристъпи към онлайн обучение

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Сербезова увери: Други мерки, преди да се пристъпи към онлайн обучение

Снимка: БГНЕС

„Преди да се пристъпи към онлайн обучение на учениците ще се предприемат други мерки – спиране на извънкласните занимания, увеличаване броя на тестването на учениците, обучение по график“. Това увери министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова пред медии в кулоарите на Народното събрание.

Тя беше категорична, че преди обявяването на нови мерки, те ще бъдат предварително обсъдени с МОН и ще бъдат обяснявани на обществото.

Проф. Сербезова обясни, че ежедневно експертите следят заболяемостта от COVID-19 сред медицинския персонал, разпространението на вируса на регионално ниво, заетостта на легловата база в лечебните заведения и т.н. На база анализ на тези показатели ще бъде взето решение за евентуалното въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, като например преустановяването на плановите операции, стана ясно още от думите ѝ.

На журналистически въпрос относно намаляване сроковете на изолацията и карантината министър Сербезова коментира, че се очаква в началото на следващата седмица главният държавен здравен инспектор да предложи скъсяване на сроковете съответно от 14 на 10 дни и от 10 на 7 дни.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

САЩ откриват в Албания база за специални операции

Снимка: архив, БГНЕС Командването на Силите за специални операции на САЩ в Европа /SOCEUR/ ще открие база в Албания на ротационна основа, съобщи премиерът Еди Рама, предаде Ройтерс. SOCEUR, чието седалище е в Щутгарт, Германия, съобщи, че базата в Албания ще осигури по-голямо сътрудничество с албанските съюзници, важен достъп до […]