СЗО защити ваксината на „АстраЗенека“

NetNews

Световната здравна организация (СЗО) не може да потвърди информацията, че ваксината срещу COVID-19 на компанията "АстраЗенека" може да увреди човешкото здраве. Това заяви днес в ефира на радио "Ехото на Москва" Мелита Вуйнович, представителката на СЗО в Русия, съобщи БТА.

"Всички ваксини, особено новите ваксини, са обект на специален фармакологичен надзор. Това означава, че всеки случай на сериозно влошаване на здравето веднага се разследва от специална комисия според специален протокол. СЗО проучва има ли връзка между ваксинирането и случая (на влошаване на здравето)", каза Вуйнович.

"За момента нямаме доказателства, че точно тези случаи са предизвикани от ваксиниране с "АстраЗенека", добави тя. По-рано Дания, Исландия и Норвегия спряха временно да използват препарата на "АстраЗенека" след появата на данни за образуване на тромби у ваксинирани лица.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още 2.6 милиона дефектни коли Mercedes

Поради тази причина в Китай Mercedes-Benz реши да изтегли 2.6 милиона автомобила. Действието по услугата ще засегне както внесени в страната автомобили, така и модели, сглобени в Китай. Информацията е на Bloomberg, които се позовават на китайската правителствена агенция за регулиране на пазара. Според отдела причината за кампанията за изтегляне […]