СЗО: Следват тежки три месеца, но краят на пандемията се вижда

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
СЗО: Следват тежки три месеца, но краят на пандемията се вижда

Снимка: БГНЕС

Д-р Дейвид Набаро, специален пратеник на Световната здравна организация по въпросите на Covid, обясни, че COVID-19 ще създаде много трудна ситуация „поне“ през следващите три месеца, но „краят се вижда“, съобщи БГНЕС.

Д-р Набаро коментира пред „Скай Нюз“: 

„Опасявам се, че преминаваме през маратон, но няма как да се каже, че сме в края – виждаме края, но не сме там. И преди да стигнем до него, ще има някои неравности. И не мога да ви кажа колко тежки ще бъдат, но поне мога да ви кажа какво очаквам. На първо място, този вирус продължава да се развива – имаме Омикрон, но ще има и още варианти. Второ, той наистина засяга целия свят. И докато здравните служби в Западна Европа почти се справят, в много други части на света те са напълно претоварени. И трето, напълно ясно е, че няма възможност за големи ограничения в нито една страна, особено в бедните страни. Хората просто трябва да продължат да работят и затова пред политиците в момента има някои много трудни решения. Това ще бъде трудно поне през следващите три месеца“.

„Начинът, по който се държи този вирус, откакто го срещнахме за първи път, е, че той се натрупва и след това се покачва доста драматично, след което отново се понижава и след това отново се покачва на всеки три или четири месеца. Трудно е да се използва поведението в миналото, за да се предскаже бъдещето. Животът може да продължи, можем да възстановим икономиката в много страни, но просто трябва да имаме наистина добри планове за справяне с вълните“. 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо някои таксиметрови шофьори премахват филтъра за купето през зимата?

Интересен факт е, че таксиметрови шофьори, както у нас, така и в много страни от Европа, премахмат т.нар. салонен филтър през зимните месеци. Защо обаче правят това – обясняваме сега. И още: ще се опитаме да разберем дали този подход носи някакви осезаеми резултати. Целта на филтъра за салона е […]