Сигнали от HelpBook: Пътищата в страната – разбити, непочистени, опасни

NetNews
Сигнали от HelpBook: Пътищата в страната - разбити, непочистени, опасни

Снимка: Helpbook

През последните дни зачестиха изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info относно състоянието на пътищата в цялата страна. Избрахме да ви запознаем с един такъв, касаещ участък между села в община Попово. Молбата на автора е за взимане на спешни мерки за коригиране на изключително лошото състояние на настилката, като споделя няколко факта относно проблема: „Вярно е, че пътят е от местно значение, но е вярно също така, че:
– районът е сравнително оживен;
– същият се ползва ежедневно поне два пъти от училищен автобус и автомобили на фирмите – снабдителки на търговските обекти;
– от многото на брой чужденци, заселили се в Паламарца;
– освен едно минимално запълване на няколко дупки през последните години, дори минимален ремонт на пътя през годините на Прехода не е правен.
Основата му е добра, понеже през социализма е водил до селско-стопанско летище, но асфалтовото покритие на места е отнесено;
– най-лошата му част се намира в близост до гробището на с. Паламарца
– същият не беше включен за рехабилитация, когато такава беше направена на пътя, свързващ Попово с центъра на Паламрца през 2007-ма или 2008-ма година.
По мое лично мнение дори известен авариен точков ремонт би решил проблема понастоящем. Такъв вид ремонт едва ли би отнел сериозни средства. Като същевременно с малко разход ще се постигне добър ефект.“

Друг наш потребител се обръща чрез нас към Столичен инспекторат с резонни въпроси и приложени снимки относно почистването на тротоар пред хипермаркет в район „Красно село“: „Този тротоар собственост на магазина ли е, или на общината. Ако е на магазина, съставяни ли са протоколи и писани ли са фишове за непочистения тротоар?
Ако е общински, защо фирмата по чистотата не го е почистила? От страна на Столичен инспекторат констатирано ли е това и защо не са взети мерки? Моля, тротоарът да бъде почистен, а в момента е дори опасен за преминаване, тъй като листата са хлъзгави и мокри, а при сняг не се и виждат“, завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Русия: Ипотеките за неваксинирани поскъпват през 2022 г.

В Русия цените на заемите и ипотеките ще се повишат за неваксинирани през 2022 година. Твърдението е на Асоциацията на банките в Русия, цитирано от в. „Известия“. Причината се прехвърля на застрахователните компании, които трябвало да увеличат застрахователната премия при застраховка „Живот“ за неваксинирани заради повишен риск. „От 2022 г. […]