Силистра с нова важна придобивка

NetNews

Символично в Силистра беше направена първа копка за нова сграда на Спешното отделение към областната болница. 900 000 лв. е инвестицията от Министерство на здравеопазването за строителните дейности, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов. "Новата постройка ще отговаря на съществуващите стандарти за едно спешно отделение у нас и ще е на два етажа, като общата застроена площ ще е над 600 кв.м", каза той, цитиран от БНР. Според д-р Славов обаче се очаква парите за строежа да не стигнат.

Преди две години е била доставена и апаратура за новото спешно отделение, но и тя няма да е достатъчна, коментира още д-р Славов. Ще е необходимо допълнително финансиране и за обзавеждане, и дооборудване.

Очаква се до края на годината да бъде готов грубият строеж на сградата, а отделението да започне работа най-късно през следващото лято.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Талибаните напредват в Афганистан, Байдън не съжалява

Американският президент Джо Байдън заяви, че не съжалява за решението си да изтегли американските войски от Афганистан въпреки продължаващото настъпление на талибаните. А шест европейски страни призоваха за продължаване на депортациите на афганистански бежанци, независимо опасната обстановка в родината им. Байдън отбеляза, че Вашингтон е изразходвал 1 трилион долара за […]