Силното поскъпване продължава

NetNews

Жилищният пазар на Германия е необичайно силен, сочат данните на Националния статистически институт на страната. С близо 11% са се повишили цените в сегмента през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата. Подобен темп на поскъпване не се наблюдавал от началото на 2000 г.

Цените на единичните жилища и тези разположени в сгради с един собственик в големите германски градове, като Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф, отчитат поскъпване средно с 14.7%. При кондоминиумите ръстът е 12.9%.

Силното поскъпване засегна не само градовете, но и селата, сочат данните на националната статистика. При последните увеличението през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата е 11.8%.

Рязко поскъпване се наблюдава и в цената на парцелите в Берлин. През юли те вече са с 26% по-скъпи спрямо януари. В някои райони на германската столица увеличението е достигнало 89%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Няма да глобяват преброилите се онлайн, ако не предадат кода си

2 152 368 души са се преброили електронно, показват данните на Националния статистически институт към днешна дата. Всеки, който успешно е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си уникален преброителен код. Кодът от електронното преброяване е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация – за общината, контролния […]