Симов: Да разрушим Кремъл, ама какъв е нашият интерес?

NetNews

„От „Демократична България“ могат да казват каквото искат, тяхно право е, но никой не може да промени позицията на БСП и ние сме категорични. Не трябва, не бива и няма да изпратим военна помощ за Украйна. Поне докато ние сме в управлението“, заяви депутатът от „БСП за България“ Александър Симов пред Bulgaria ON AIR.

Според него това е позицията и на голяма част от българите, като се позова на проучване на „Маркет Линкс“, според което 67% от българите са за неутралитет.

По думите му, по-важният въпрос е какво е добре за България.

„Можем да си слагаме украински знаменца и да говорим как е време да разрушим кулите на Кремъл, но въпросът е какви са последствията за България. Нямало да преговаряме с „Газпром“? А откъде ще дойдат газовите доставки? Ще оставим ЕК да преговаря за газ? Да, но тя не може да ни докара газ от Уран или Марс! България е там, където е. Не можем да ритаме срещу географията и съответно трябва да се съобразяваме, ако искаме да имаме топлина, газ“, посочи Симов.

Според него БСП през цялото време се опитва да види какъв е българският национален интерес.

„Ако това е подкрепа за Путин, то живеем в някаква паралелна реалност“, категоричен бе той.

Депутатът отказа да отговори на въпроса какво ще направи БСП, ако останалите коалиционни партньори подкрепят предложението да изпратим военна помощ за Украйна.

Шпионският скандал в ДАНС Симов коментира така: „Всеки път, когато Гешев се чувства застрашен, лови руски шпиони! Иска да разкаже на света как „Спецпрокуратурата лови руски шпиони, а тези гадове на Путин искат да я махнат“.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ясновидката Мариана: България ще спечели от украинците

Една от най-известните българки в Украйна – Марияна Николaeва, се прочува след участие в хитовото там риалити – „Битката на екстрасенсите“. Как вижда тя развитието на войната между Русия и Украйна? „Ще се появят много болести, хората ще изнемогват, няма да имат достъп до вода и нормални условия на живот. […]