Скандално! Бойко Борисов мотае БЛС за среща повече от седмица

NetNews

''Нови средства няма. Има един пари, които идваха по проекти от ЕС за хиляда лева на първа линия за болниците. Тези пари, за които се говори за следващата година – ефектът им ще стане факт следващата година. Практически за тази година няма нови средства. Единствено колегите, които работят в COVID отделенията, получиха по 1 000 лева. Те трябваше да вземат много повече''. Това заяви в предаването ''ЕвроДикоФ'' на телевизия Евроком председателят на Българския лекарски съюз – д-р Иван Маджаров.

На 4 декември БЛС излезе с отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което се казва, че Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се държи така сякаш няма пандемия и неглижира ситуацията. В писмото си от Български лекарски съюз настояват за спешна среща с министър-председателя на Република България, на която да се разискват проблемите, посочени от тях.

Д-р Маджаров обясни, че едва вчера е насрочена среща за идния понеделник (14.11.2020 г.) с премиера Борисов, която касае проблемите с НЗОК.

''Вчера имаше реакция (б.р. миналият ден), едва вчера имаме покана за среща в понеделник при премиера. Ние не редим дневния ред на премиера, но очаквахме по-рано да бъде тази среща. За периода от началото на пандемията до този момент нямаме среща с премиера'', каза още председателят на БЛС.

Според него откриването на COVID отделения е затруднено, защото има недостиг на инфекционисти.

''Необходими са резки мерки от страна на държавата за гарантиране на поетите ангажименти към лекарите. От БЛС подписахме анекса, но заявихме, че сме притеснени от него. Мина бюджетът на НЗОК в пленарна зала, в който са предвидени средствата за COVID-19'', коментира д-р Маджаров.

''Тези 1 000 лева са предвидени да се изплатят до Нова година, след Нова година – ''сори'''', многозначително отбеляза той.

''В българската система на здравеопазването има свръх брой легла, те просто трябваше да се преструктурират за наплив на болни от пневмония'', посочи д-р Иван Маджаров.

Цялото интервю на Сашо Диков с д-р Иван Маджаров можете да изгледате след 12:07 във видеото:

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 12.12.2020 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес ще сте доста ангажирани да подредите нещата на работното си място. Работа ще имате дори в излишък. Не се вторачвайте в подробности и без друго не ви достига времето. Телец Днес успехът ви в това, което правите, ще е свързан основно с външния ви вид, […]