Скандал в Пекин! Заместник-управител на китайската централна банка е разследван за корупция

NetNews

Заместник-управител на китайската централна банка е разследван по подозрения в „сериозни нарушения на дисциплината и закона“, съобщи антикорупционната агенция на управляващата Комунистическа партия, цитирана от световните агенции.

Централната комисия не предостави никакви подробности за обвиненията срещу Фан Ифей в краткото изявление, публикувано онлайн. Фан е един от шестимата заместник-управители на банката, като заема поста повече от седем години. Той се присъединява към Народната банка на Китай през 2015 г. след кариера в сферата на финансите.

През последните години Фан често говореше за усилията на Китай да разработи цифрова валута.

Комунистическата партия проведе мащабна кампания срещу корупцията под ръководството на президента Си Дзинпин. Тези действия са популярни сред обществеността и му позволиха да отстрани някои потенциални политически съперници, припомня Асошиейтед прес.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Германският Дядо Коледа вече отговаря на децата и на украински

Украинските деца вече могат да получат отговор на родния им език, ако пращат писма на Дядо Коледа в пощенския клон в селището Санкт Николаус в Югозападна Германия, съобщи ДПА. Санкт Николаус, както наричат Дядо Коледа в Германия, се намира в провинция Саар, близо до границата с Франция. Там има пощенски […]