Скандал! Наш посланик в Пакистан е отзован заради корупция

NetNews

Българският посланик в Пакистан проф. Александър Борисов Парашкевов е бил отзован, малко след назначаването си на дипломатическия пост. Причината – обвинения в корупция. Това става ясно от публикация в дипломатическата новинарска агенция на Исламабад (DNA).

Новината се появява в Пакистан в началото на месец октомври. Медиите у нас мълчат за скандала. Институциите – също. Справка на ФрогНюз показва, че Парашкевов е бил отзован с указ на държавния глава, обнародван в брой№ 82 на Държавен вестник.

Според източници на DNA българският посланик е бил отзован още преди да връчи акредитивните си писма на президента на Пакистан. Това е рядко срещано в историята на дипломацията. Според информацията, новоназначения посланик се е забъркал в схема за внос на коли и алкохол извън определената квота.

Хванат е бил заради автомобил марка “Бентли”. Подробностите разкриват, че внесената от българския посланик, ползващ се от дипломатическата си позиция, кола е била в употреба на пакистанец.

Колата е била прихваната от митнически служители. Според информация на Министерството на външните работи колата е внесена от посланика за негов пакистански приятел. Източници посочват, че Парашкевов е получил и подкуп от 40 000 долара.

Българският посланик е внасял и алкохол над допустимото. През ноември миналата година той е получил разрешение да внесе определено количество алкохол в Пакистан, но в действителност количеството е било почти двойно повече. Министерството на външните работи разбрало за това и разпоредило на директора на митницата да извърши щателен оглед на контейнера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Приемат Владимир Кличко и Флойд Мейуедър в Залата на славата на бокс

Флойд Мейуедър, който спечели 11 световни титли и се оттегли без загуба на професионалния ринг, бившият шампион в тежка категория Владимир Кличко и Лайла Али влизат в Залата на славата на световния бокс. Клас 2021 включва също бившият олимпийски шампион Андре Уорд, Ан Уълф, Мариан Тримиар и д-р Маргарет Гудман. […]