Ски сезонът на Витоша бе официално открит днес

NetNews

Ски сезонът на Витоша беше официално открит. Стотици родители заедно със своите деца посетиха хижа Алеко, съобщи bgonair.bg.

Отворени са пистите „Лалето“ 1 и 2, „Меча поляна“ и „Ветровала“. Снежната покривка на „Алеко“ е 70 см, на „Витошко лале“ – 50 см.

Освен многото родители с деца не липсваха и ски и сноуборд ентусиасти. Те се възползваха от шанса, за да се пързалят по отворените писти Витошко Лале 1, Витошко Лале 2, Меча поляна, Ветровала, както и Витоша сноупарк. За съжаление обаче поради авариен ремонт кабинковият лифт Симеоново остава затворен.

„Кабинковият лифт не работи и имаше доста коли по пътя, но това е нормално – събота и неделя Витоша се пълни с хора. Имаше един пострадал надолу по пистата с усукано коляно. Нещо нормално при такъв вид спорт“, отбеляза Симеон Табаков от Планинската спасителна служба.

Цените на всички лифт карти и услуги остават без промяна от миналата година, съобщават от „Витоша ски“. Еднодневната карта за възрастни е 50 лв., за ученици, студенти и пенсионери – 40 лв., за деца под 12 години – 35 лв. За повече дни и хора има отстъпки. Родител с едно дете до 7 г. заплаща 55 лева за ден.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Изненада за Везенков и играчите на Сакраменто в Америка (ВИДЕО)

Българският национал Александър Везенков и съотборниците му в Сакраменто Кингс получиха приятна изненада преди тренировката си навръх Коледа. Всички играчи на „кралете“ бяха посрещнати от клубната телевизия на влизане в съблекалнята и срещу поздрав с юмрук всеки получаваше по две захарни бастунчета – традиционно коледно лакомство в САЩ. Камерата улови […]