Скръбна вест! Почина доайенът на горите инж. Пейчо Върбанов

NetNews

След дълго и тежко боледуване днес почина инж.Пейчо Върбанов, директор на Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП) Сливен. Това съобщи електронното издание flagman.bg, позовавайки се на информация от негови близки. Доайенът на горите в България ни напусна на 73 години.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Новината е шокираща, тъй като всички, които го познаваха смятаха, че престоят му в болница от средата на април т.г. не бил свързан със животозастрашаваща интервенция. Известно е, че преди пет години той претърпя сериозна сърдечно-съдова операция, но след това се завърна на работното си място зареден с още повече енергия.

Състоянието му се е влошило след средата на месец май, когато е изпаднал в кома, довела до спиране на сърдечната дейност днес, около обяд. Нашата проверка установи, че той не е потърсил специализирана лекарска помощ в столицата, каквато би могла да му бъде осигурена без проблеми предвид огромното уважение, с което той се ползваше сред управляващите. Издъхнал е в кардиоболницата в Ямбол.

Инж.Върбанов оглавява ЮИДП от преструктурирането на държавното управление на горите. От десетилетия спонсорира редица обществено значими каузи в областта на просветата и културата. Той бе една от най-разпознаваемите личности на България сред политическите и бизнес среди. Развил кариерата си по тоталитарно време, инж.Върбанов бе несменяем кадър на изключително високия пост в държавното управление на горите и след демократичните промени. Той бе професионалист в своята област и бе ценен от всички правителства след 1990 година досега.

Инж.Пейчо Върбанов е роден на 22 март 1948 година в с.Кирилово, Ямболско. През 1975 г. завършва Висшия лесотехнически институт и започва работа като лесничей в Горско стопанство ­ Елхово. През 1979 г. е назначен за директор на ГС ­ Ямбол. През 1984 г. става директор на Държавно ловно стопанство „Тунджа“ в Ямбол. От 1986 до 1988 г. е главен директор на обединено горско и ловно стопанство ­ Ямбол, а впоследствие ­ до 1991 г. заема длъжността генерален директор на Държавна горска фирма „Колхида“ ­ Ямбол. От 1991 до 1997 г. е главен директор на Районна дирекция на горите ­ Ямбол. От 2001 г. е назначен за началник на Регионално управление на горите в Сливен. Семеен е, има една дъщеря.

Екипът на НетНюз изказва съболезнования на семейството и колегите на инж.Пейчо Върбанов.

Източник: flagman.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Франция не допусна беларуски самолет

Беларуски пътнически самолет, изпълняващ полет от Минск за Барселона, се е върнал обратно днес, както показват данни на уебсайта Flightradar24, след като Полша заяви, че може да не успее да навлезе във френското въздушно пространство, съобщи Ройтерс. Лидерите на ЕС упълномощиха официални представители да изготвят нови санкции срещу Беларус и […]