Слави Трифонов оспори социолозите, обяви неговата реалност

NetNews

Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов излезе с обръщение в социалните платформи. Той оспори твърденията на социолозите и обяви проучване на друга агенция, която показва, че неговат група има сериозна подкрепа за влизане в парламента.

„Не е проблемът в това, че социологическите агенции бъркат. Проблемът е, че бъркат целенасочено. В услуга на този или онзи. Този, който плаща или онзи, на когото симпатизират.

Не съм си позволявал досега да ги коментирам, защото всеки път съм си казвал: „Това не е важно. Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!“. Само че, когато някой прекалява, винаги трябва да получава урок и да има справедливост.

Още по темата

10 мар 2023 16:37

61

6 мар 2023 17:23

36

И сега ще ви дам факти, за да видите как стоят нещата и каква е истината: Преди изборите за 45-ия парламент, според „Маркет линкс“, за партия „Има такъв народ“ ще гласуват 11,7%, а според „Алфа рисърч“ за нас ще гласуват 12.7%.

А реалността е следната:

На изборите за 45-ия парламент за „Има такъв народ“ гласуваха 17.66 %. Тоест, разлика от 5-6 процента. Какво са 5-6 процента разлика  за една уважавана социологическа агенция? Нищо. Голям праз! Казали нещо- не познали. Нали ще има следващи избори. И на следващите избори „Маркет линкс“ ни дава 18.8%, а „Алфа рисърч“  -18.2%. А ние правим –  24.08% – пак 6 процента разлика.

Затова, когато ние решихме да направим социология, сключихме договор с третата социологическа агенция в света „Ипсос“, която между другото прави социологическите проучвания за изборите във Франция, Америка, Канада, Германия и редица други страни. „Ипсос“ ни дава 8,5%.

Ако въобще вярвате на социологически агенции, вие ще решите на кого да вярвате. Толкова за социологията.“

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветлин Йовчев: Все повече ще се сблъскваме с хибридни заплахи

Все повече ще се сблъскваме с хибридни заплахи, смята  Цветлин Йовчев, специалист по национална сигурност, бивш шеф на ДАНС и вътрешен министър в кабинета „Орешарски“ (2013 – 2014 г.). Според него информацията около случаите на бомбени заплахи, получени в последните дни на имейлите на училища в различни градове в България, „води […]