Славчо Велков: Случилото се в ДАНС е шпионски скандал

NetNews
Двама служители на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) бяха отстранени след акция на Специализираната прокуратура и уличени в шпионаж в полза на Русия, като се смята, че са били част от контраразузнаването.

„Спецпрокуратурата не би отишла да работи в ДАНС, без ДАНС да я извика, което означава, че това е действие на службата по вътрешна сигурност, която се е обърнала към прокуратурата. Самият факт, че няма задържани, означава, че все още няма достатъчно данни и факти“, коментира експертът по международна сигурност Славчо Велков в предаването „Опорни хора“ на Bulgaria ON AIR.

По думите му има основания тази акция да бъде наречена шпионски скандал.

„Тук не става дума за министерство, ведомство, частна компания, а за онази структура от националната система за сигурност, която е призвана със закон и по Конституция да защитава обектите на националната сигурност. В тази част, там е именно българското контраразузнаване, което води борба срещу чуждите разузнавания. Бих го нарекъл сериозен пробив в националната система за сигурност в частта ѝ контраразузнавателна дейност“, заяви Велков.

Ако такъв пробив се докаже, то обяснението му може да се намери в структурата на ДАНС.

Според него е парадокс, че бившият шеф на ДАНС – Димитър Георгиев, е бил освободен заради шпионски скандал, а сегашният остава на длъжност. Велков разкри, че си е позволил косвено да намекне на Петков, че ДАНС трябва да бъде реформирана.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ирина Шейк като "строга господарка" в нов професионален ангажимент (ВИДЕО)

Много често новините, свързани с Ирина Шейк, съдържат и нейна провокативна визия. Бившата съпруга на Брадли Купър определено е един от любимите на мнозина модели. Красивата рускиня успява само с една снимка в профила си в Instagram да накара мъжете да си мечтаят за нея. Работата на Ирина Шейк винаги […]