Следят за превишена скорост в почивните дни

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Акцията на пътната полиция за контрол на скоростта продължава в цялата страна и по време на почивните дни. Основната задача на екипите на пътната полиция е да се следи за шофиране с превишена скорост, уточнява БНР. Друга цел е да не се допускат водачи да сядат зад волана след употреба на алкохол и упойващи вещества.

За да може контролът да бъде по-ефективен, от пътната полиция сменят и местата на камерите, които засичат превишена скорост. Освен това патрули ще се включват в трафика по основните пътища, като по този начин се предотвратяват рискови маневри и шофиране. При наличие на агресивни водачи те ще бъдат извеждани от колоните с автомобили, за да не създават опасност за другите участници в движението.

От МВР обясниха, че в последния почивен ден – 6 септември, ще бъде създадена организация за облекчаване на трафика по входовете на големите градове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тук получават най-малко пари за безработица

Средният размер на паричното обезщетение за безработица у нас през миналата година е 508,26 лв. и е с 2,9% или с 14,13 лв. по-висок спрямо предходната 2019 година. Това показват данни на Националния осигурителен институт (НОИ). Най-високи обезщетения взимат хората в София, като мъжете са получавали средно по около 720 […]