След волана с екран, Hyundai патентова и прибиращо се кормило

NetNews

След като преди няколко дни стана ясно, че от Hyundai имат идея да поставят дисплей в средата на волана, сега от корейската компания показаха друга интересна технология, отново свързана с кормилното управление.

Новата разработка на Mobis, главният снабдител на части за Hyundai е сгъваемо кормило. Воланът може да се изтегля до 25см, а за удобство на водача се прибира в таблото, когато не се използва.

Системата е съвместима с така наречената steering by-wire система, което означава, че воланът няма никаква механична връзка с гумите, а завиването се осъществява чрез електронни сигнали. От Hyundai гарантират, че внедрени в системата сензори могат да поемат управлението при проблем във волана.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Революционно решение, което ще промени футбола завинаги

Засадите във футбола от следващата година ще бъдат отсъждани автоматично с помощта на технологиите. Такава прогноза направи бившият треньор на Арсенал Арсен Венгер, предаде Goal.com. 71-годишният французин е сигурен, че технологиите ще навлизат все повече във футбола и едно от ключовите правила в играта – това за засадата – ще […]