След година Honda ще продава само електромобили и хибриди в Европа

NetNews

Последният автомобил на Honda без електрическо задвижване ще се продава в Европа през 2021 година. Това съобщи за Autocar Ян Хауъл, старши вицепрезидент на японския автомобилен производител. В същото време той подчерта, че говорим не само за електрически автомобили, но и за хибриди, които все още са значително по-евтини за производство.

Според изискванията на британското законодателство страната ще забрани продажбата на чисти бензинови и дизелови превозни средства от 2030 г., хибриди – от 2035 г. Honda обаче реши да изпълни този план още през 2022 година. Решението на японския автомобилен производител последва новината, че Honda в края на 2020 г. няма да изпълни новото европейско изискване за максималните средни емисии на въглероден диоксид за всички автомобили, продавани годишно.

За да не плати глобата, компанията се съгласи с Tesla да купи от нея правото да приписва част от продадените електрически автомобили на статистиката си, като по този начин намали средните си емисии. Очевидно на Honda няма да се налага да прави това през 2022 година. Засега Honda има само едно електрическо превозно средство в Европа, Honda e.

По-рано компанията потвърди появата на втори изцяло електрически модел едва през 2022 година. Какво ще бъде то е неизвестно, но според слуховете концернът се готви да замени седана Accord и кросоувъра CR-V с електрически превозни средства. Също така, Honda вече показа предсерийна концепция за електрически кросоувър "e", която уж е предназначена само за Китай.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Мангъров: Трябват поне 5 г. за качествена ваксина

Поне 5 години са необходими за създаването на качествена ваксина и въвеждането ѝ за ползване. Така че аз не разбирам сегашното бързане, то е в разрез с правилата. Хората трябва да поемат отговорността за своето имунизиране, което не е много етично, защото все пак ролята на държавата е да регулира […]