След десет години! Първо съвместно военно учение на Русия и НАТО

NetNews

За първи път след 10 години руската армия ще участва в съвместни военни учения с Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), съобщи в четвъртък пресслужбата на Руския Черноморски флот.

Учението "AMAN-2021" ("АМАН-2021") ще се проведе през февруари следващата година във водите край Карачи, Пакистан. Руските сили ще се състоят от фрегата, патрулен кораб, спасителен влекач и морски хеликоптер, поддържащ подразделение на морската пехота и отряд за разминиране.

В учението ще участват и военноморските сили на САЩ, Кралския военноморски флот на Великобритания, ВМС и на Китай, както и ВМС на Япония, Турция, Филипините, Малайзия, Индонезия и Шри Ланка.

За последно руските военни сили оперираха заедно със силите на НАТО през 2011 г., по време на учението Bold Monarch в Испания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски подписа още един спонсорски договор

Столичният гранд Левски подписа договор с нов рекламен партньор – зеолитна вода „Севтополис“, съобщава официалният сайт на "синия" клуб. Контрактът е до края на сезон 2021/2022 година. Бутилката на вода „Севтополис“ ще бъде брандирана с логото на любимия отбор и ще е достъпна за привържениците по време на мачовете на […]