Смилов: Трифонов връща ГЕРБ и ДПС на власт

NetNews

Политическата ситуация в момента е атакувана от една страна от президента Румен Радев, от втора – вътрешна атака на ИТН, а от трета страна – са ГЕРБ и ДПС. В краткосрочен план Кирил Петков и „Продължаваме промяната“ може и да успеят да намерят депутати, за да укрепят управлението, което е по-малко вероятно. Вторият вариант е временно мнозинство в този парламент – ГЕРБ, ДПС, ИТН, с малка подкрепа от „Възраждане“. Дали ще се надгради ново правителство и ще подготвят нови избори към есента – с поредно правителство на президента Радев и нова партия около Стефан Янев, и България да започне да плаща руски газ в рубли? Това анализира пред БНТ политологът Даниел Смилов за политическата криза.
От своя страна Татяна Буруджиева открои, че има нетърпимост в самото управляващо правителство. „У хората остава впечатлението, че става въпрос за власт и за пари“, смята тя, цитирана от news.bg.
Смилов поиска Слави Трифонов да обясни защо атакува партньорите си. „Това е много странно поведение, чийто резултат е да легитимира възможността за управление на ГЕРБ и ДПС. С дейността си ИТН вкарват обратно ГЕРБ и ДПС във властта“, смята политологът.

Буруджиева подчерта ролята на БСП – „ще предпочете да остане във властта, отколкото нови избори“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ISW: Русия атакува украинската армия с фалшиви новини

Руските сили продължиха сухопътните атаки в Северодонецк и взривиха мостове, които свързват Северодонецк с Лисичанск през река Сиверски Донец, като вероятно се опитват да прекъснат украинските наземни комуникационни линии, които минават от Бахмут към Лисичанск и Северодонецк. Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW). […]