Собственици заградиха централна улица

NetNews

Собственици на имот в кв. ”Витоша” в район ”Лозенец” опънаха мрежа и преградиха достъпа до оживена улица. Оказва се, че част от „асфалта за обществено ползване”, всъщност, е положен върху частен терен. Собствениците му предприели крайната мярка, защото искат да строят, но не могат да влязат във владение на собствеността си. Според хората от квартала обаче блокираният достъп създава изключителни неудобства, съобщава NOVA.

Никола, живущ на улица „Константин Петканов”, разказа, че една сутрин на пътя, който е основен изход от квартала, има ограда, която го препречва. Това не е първият подобен случай. При предишния улицата била разкопана с багер.

Виктор Тренчев, човекът, заградил с мрежа улицата, заяви, че всъщност пътя е частен имот, и е крайно време той да влезе във владение.

„На пръв поглед имотът изглежда като улица, тъй като има положен асфалт, изградени тротоари и дори паркирани коли. Всъщност това е частен терен, един от няколкото, които предстои да бъдат придобити от общината, за да бъде изградена улица в същинския смисъл на думата”, заяви Константин Павлов, кмет на Район "Лозенец".

Сега предстои частите от улицата, попадащи в частни терени, да бъдат изкупени, дарени от собствениците или отчуждени, посочи кметът. По думите му това е проблем , който съществува от десетилетия.

Собственикът на конкретния имот г-н Тренчев, заяви, че се опитва да получи разрешително за строеж. Едно от изискванията обаче е достъп до общинска улица. Той заяви, че е готов да дари частта от имота си, в която попада улицата и призова собствениците на останалите имоти с подобен казус, да направят същото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борис Джонсън готви още по-строги ограничения в Англия

Британският премиер Борис Джонсън ще оповести тази вечер новата система от по-строги местни ограничения в Англия след изтичането на пълната карантина на 2 декември. Междувременно и четирите съставни части на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия подкрепиха плановете да се позволи общуването между отделни семейства за няколко […]