Софиянци вече могат да плащат данък МПС за 2022 г.

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Жителите на София вече могат да плащат данъка за моторните си превозни средства /МПС/ за 2022 г., съобщиха от Столичната община. Гражданите могат да погасяват задълженията си във всеки от 21-те районни данъчни отдела на София, чрез финансови посредници или на онлайн на адрес https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf/.

Срокът за ползване на пет процента отстъпка от данъка е 30 април 2021 година. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж.

Ако предпочитате да плащате данъка на части, сроковете са: 30 юни 2021 г. – първа вноска и 31 октомври 2021 г. – втора вноска.

През тази година местните данъци не са променени и са същите, както през миналата. Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичния стандарт на колата, посочват от общината.

По данни на дирекция „Общински приходи“ в София до миналата година са регистрирани над 825 хил. моторни превозни средства, които подлежат на облагане с местен данък. Това включва мотоциклети, леки и товарни автомобили, моторни лодки, самолети и др., но не и специализираните МПС на пожарната, МВР и линейки.

Кампанията по плащане на местния данък недвижими имоти и такса смет ще започне през февруари.

Погасяването на местните налози става по реда на тяхното възникване. По закон, при невнесени данъци за минали години, системата отчита първо тяхното покриване, добавят от Столичната община.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полиция в община Поморие, разследват се злоупотреби

Снимка: БГНЕС Полиция е влязла в община Поморие, съобщи БНТ. Разследването е за злоупотреби с евросредства за строежи на рибарски пристанища. Има данни, че са надписани разходи за милиони евро, без реално да са извършени. По разследването вече са разпитани пред съдия двама свидетели. В момента се изземват документи от […]