София без COVID-19: ИСУЛ ще е „чиста“ болница

NetNews

Болницата без прием на заразени с коронавирус пациенти в столицата ще е УМБАЛ "Царица Йоана – ИСУЛ", реши областният медицински съвет в София.

Областният медицински съвет предлага решението да влезе в сила след изписване на хоспитализираните към момента в ИСУЛ заразени с коронавирус пациенти.

Засега тези пациенти не трябва да бъдат премествани за доизлекуване в други лечебни заведения. Следва да се отчете и фактът, че предвид дифузното разпространение на коронавирусната инфекция на територията на област София-град изчистването на лечебни заведения от инфекцията и тяхното строго профилиране ще бъде затруднено, се казва още в решението на областния медицински съвет.

Според него обособяването на отделно лечебно заведение на територията на област София, което да обезпечава здравното обслужване единствено на пациенти с коронавирусна инфекция, не е целесъобразно и приложимо, и не се препоръчва. Във всички лечебни заведения в областта, с изключение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, ще продължат да функционират специализирани отделения за лечение на пациенти с коронавирус.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Карди Би - "Жена на годината" на сп. Billboard

Рапърката Карди Би беше избрана за "Жена на годината" на сп. "Billboard", като наградата ще ѝ бъде връчена на виртуалната церемония "Жените в музиката" на 10 декември. Карди Би благодари на феновете си, че са я подкрепяли. Във видео в Инстаграм, тя напомни на хората, които мислят, че не заслужава […]