Социалното министерство: Насърчаваме ваксинирането, без да задължаваме

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Екипът на социалното министерство няма да предприема мерки за задължителна ваксинация срещу Covid-19 – това заяви зам.-министърът на труда Иван Кръстев пред ресорната парламентарна комисия, предаде БНР.

Той коментира предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за задължителна ваксинация на работещите в определени сфери, сред които работещите в социалните заведения:

„Към момента ние принудителни мерки не смятаме да предприемаме, но всички насърчителни мерки, които биха могли да бъдат взети в рамките на действащото законодателство, от наша страна ще бъдат подкрепяни.

Призовавам всеки един български гражданин, който има възможността и здравословното му състояние позволява, да се ваксинира. Особено хора като нашите колеги от Агенцията за социално подпомагане, като колегите, които работят в социалните услуги, тъй като те са непрестанно изложени на контакт с други хора“.

Кръстев допълни, че данните от проучване сочат, че към момента малко под 50 процента от заетите в системата на социалното министерство са или ваксинирали, или преболедували с наличие на антитела.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гарелов: Очаквам Слави да извади нови лица в листите

"Цялото общество е обхванато от нерви. Има две тези – първата е, че нямаме политици, втората е, че нямаме избиратели. Според мен демокрацията започва да губи почва под краката си и е изправена пред изпитание. Вече се говори за армия, цар, които да сложат ред в нещата или президентска република, […]