„Спаси София“: Цялостен ремонт на бул. „Цар Борис III“

NetNews

София ще вземе заем за изграждане на ключовата инфраструктура през следващите пет години. Тъй като смятаме, че редица обекти несправедливо са пропуснати, предлагаме програмата да бъде разширена с още 4 ключови проекта, чието изпълнение не търпи отлагане.

Това заявяват от "Спаси София".

Целта ни е постигане на балансирано развитие на града и подобрения за всички участници в движението: Цялостен ремонт на бул. "Цар Борис III" – пътни платна, тротоари, велосипедна алея и осветление, както и изграждане на канализация и подземна инфраструктура. Булевардът е основен за редица квартали и от години е в трагично състояние.

Изграждане на подземен паркинг под бул. "Македония" за 740 места. С това ще бъде решен проблемът с паркирането в центъра, което ще позволи разчистването на улиците и тротоарите от коли и превръщането на част от него в спокойна и приятна зона.

Изграждане на трамвайно трасе в кв. "Орландовци" по бул. "Лазар Михайлов" с дължина от 2 км. С това жителите му ще получат дългоочакваната директна, бърза и екологична връзка с центъра и метрото.

Изграждане на кръстовище на две нива в "Хладилника" – между планирания бул. "Тодор Каблешков" и бул. "Черни връх". Целта е да се улесни връзката между кварталите, а транзитният трафик успешно да се изведе далеч от центъра.

Смятаме, че всички тези проекти са ключови за балансираното развитие на града и не могат да се отлагат във времето. Те целят подобряване на движението за всички, улесняване на връзките между кварталите и освобождаване на историческия център от задръстванията и замърсяването, причинени от огромния транзитен поток от автомобили.

Йорданка Фандъкова наясно сме, че предложените от нас обекти изискват допълнителни средства, но нуждите от балансирани инвестиции са огромни.

Ако София иска да има модерна и безопасна инфраструктура, трябва да ремонтира много повече от три булеварда на година, както се случи през 2020 г. С този бавен темп никога няма да успеем чувствително да подобрим живота и придвижването в София.

Програмата трябва да бъде разширена, но и обвързана, така че да се постигне цялостно и чувствително подобряване на качеството на живот в града.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Hyundai пуска нова марка

Водородните автомобили на Hyundai вече ще се продават под отделна марка, обявиха от корейския концерн. Новият бранд се казва HTWO – като обозначението на молекулата на водорода (H2). Hyundai има амбициозна програма за разработка на задвижващи системи с горивни клетки, които могат да се използват за автомобили, кораби, влакове и […]