Спас Спасов: Заседналият кораб е пример за некадърността на държавата

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Това е един широкоекранен пример за некадърност, невъзможност и непукизъм на държавата да се справя с проблемите. Кметът на Каварна ограничи достъпа до местността Яйлата. Специално трябваше да се уточни, че журналистите са извадени от тази заповед. Държавата щеше да се опита да ограничи достъпа до информация за инцидента. Това заяви в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком журналистът Спас Спасов по повод заседналия товарен кораб в скалите край Яйлата.

Има няколко институции, които се занимават с наблюдение на морски трафик и охрана на границите и нито една не е установила, че корабът е излязъл от траекторията си и се е насочил към българския бряг, добави той.

Спасов допълни, че е била изградена система за наблюдение на българската акватория, струваща милиони, но тя не е засякла кораба. В същото време военните също не са успели, уточни журналистът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МФ: 1,071 млрд. лв. бюджетен излишък в края на септември

Излишъкът в бюджета се очаква да бъде 1,071 млрд. лв. в края на септември, става ясно от информация на Министерството на финансите. Най-голямо нарастване има при социалните и здравноосигурителните разходи. За пенсии са изразходени близо 950 млн. лв. за добавките от 50 лева от януари до септември. Влияние върху разходите […]