Спектакълът „Божественото колело“ е сред акцентите на фестивала „Здравей, здраве!“ Ямбол 2021

NetNews

Фрагменти от Спектакъла „Божественото колело“ на „Идея Вита“ – София е сред акцентите в тазгодишното издание на фестивала „Здравей, здраве“, който започва в Ямбол на 17 септември. Спектакълът е авторски и представлява интерактивен синтез на няколко изкуства – музика, пеене, театър, танци, поезия и всичко това „на живо“. Избрани моменти от него са адаптирани за изпълнение на открито, което ще може да види и ямболската публика.

„Това е поглед и връщане към българските корени, за да почерпим дух, сила и добродетелност, които да пренесем през настоящето и обогатени, и осъвременени с нови идеи и форми да заложим в бъдещето“, казва за спектакъла Диана Митева от „Идея Вита“.

Участниците са професионални музиканти от северняшкия ансамбъл, самодейни танцьори от танцов клуб „Чародейка“ гр. Плевен с професионален творчески ръководител и хореограф, който е и сценарист-режисьор на Спектакъла, самодейни танцьори от Школа по Паневритмия към Център „Идея Вита“ гр. София, професионална певица и актриса към софийската опера и др. Изпълненията представят  дервишки танци, български народни песни и танци, съвременни авторски песни и песни от Учителя Петър Дънов, Паневритмия, актьорска игра, авторска поезия.

Спектакълът ще бъде представен в съботния ден, 18 септември, от 17.00 часа в Лятното кино в ямболския парк.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето кои сменят Кирил Петков и Асен Василев

Даниела Везиева и Валери Велчев заместват Кирил Петков и Асен Василев като служебни министри на икономиката и финансите в новия кабинет на президента Румен Радев, разкри бТВ. В момента не е известно дали новите лица ще бъдат натоварени с функциите на вицепремиер. Даниела Везиева беше заместник-министър на икономиката и във […]