Спецов първо ще прегледа събираемостта на приходите

NetNews

В първия си ден начело на Националната агенция за приходите Румен Спецов ще се запознае с реалните данни от събираемостта на приходите. Това посочи той пред Би Ти Ви.

„От агенцията се изисква това, което винаги се е изисквало – да има събираемост на приходите. Виждате, че ситуацията в този момента е изключително тежка и изключително важна. Така че ролята на НАП ще е много повече от това, което е било и преди. Идваме в средата на годината, няма регулиран бюджет, така че има много работа”, каза Румен Спецов на влизане в НАП.

Още по темата

7 юни 2023 17:00

97

Той посочи, че няма поглед върху работата на своя предшественик – Борис Михайлов. Преди близо година Спецов определи отстраняването си като политическа причина. По същия начин гледа на разместванията и сега.

„За мен никога не е имало драма с тоя мотив. Идва едно правителство. Идва един министър на финансите. Той е в правото си да си назначи собствен екип, на който да разчита и да работи”, каза още той.

Спецов коментира също, че е имал колебания дали да влезе в кандидат-депутатските листи на „Продължаваме промяната“: „Предпочетох да остана изцяло в професионалния си план, това, което мога и разбирам най-добре. Бях провел разговори и с г-н Кирил Петков и с Асен Василев и обясних, че предпочитам да стоя една крачка настрани. Имам разбира се моите политически убеждения, възгледи, мнения, но предпочитам да си стоя в професионалната сфера, където винаги съм бил.”

Скандала и атаките от страна на ГЕРБ преди, че е притежавал фирма с дългове за 1 млн., която сега е собственост на малоимотно лице, той коментира така: „Този въпрос е отдавна изчистен и твърде преекспониран през медиите.”

Вече бившият шеф на НАП Борис Михайлов също намира смяната на директорската позиция като нормален процес, но не е съгласен, че агенцията е събрала в последната година по-малко данъци.

„Цифрите са точно обратното. Събираемостта е много по-голяма. 84 млн. имаме събираемост към 31 май повече отколкото миналата година.”, каза Михайлов пред Би Ти Ви.

Старият директор отчита намалена контрабанда по границата и очаква новият началник да продължи тази практика.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Добър 3.93 е средният резултат от матурата по български

Средният резултат от задължителната матура по български език и литература тази година е 50.14 точки, което отговаря на оценка добър 3.93. Резултатът е малко по-нисък – с 2.5 т., от този през предходната година. Това съобщиха от Министерството на образоването в четвъртък. Очаквано повече младежи са предпочели да пишат есе […]