„Спешна помощ“ с апел заради COVID кризата: На ръба сме. Моля ви, пощадете ни

NetNews

Натискът към Спешна помощ е осезаем и тежък. Това заяви на брифинг говорителят на ЦСМП в София Катя Сунгарска.

"От 8-15.03, за една седмица, COVID повикванията са 1482. Това са безкрайно много пациенти. За 7 дни обажданията за болни деца са 129"

Има много хоспитализирани в болниците. За съжаление, вирусът се подмладява и това трябва да е един сигнал за всички нас. .

"Трябва да погледнем сериозно към мерките, които предстоят да бъдат въведени. Здравната система устоя, но на ръба на възможностите си и сега трябва да бъде пощадена, защото хората са безкрайно уморени и изнервени", добави тя.

"Моля ви, пощадете всички хора, които работят в здравната система. Наистина сме на ръба. Не можем да се справим с такъв тежък наплив. Спазвайте мерките и подредете приоритетите си кое ви е важно", каза Сунгарска.

"Не е нужно всички да се бутаме по молове, ресторанти и магазини. Моля ви, пощадете ни", призова пак тя.

"Имаме около 500 повиквания за едно 12 часово дежурство", огласи още Сунгарска.

Тя призова хората да търсят личните си лекари за консултация, а не ЦСМП. "Хора, които имат нужда от помощ наистина, не могат да се свържат с нас, защото консултираме други по телефона", добави тя.

По думите ѝ системата е много претоварена и работи на максимума си.

"Ако всички заедно се погрижим за себе си и здравето на близките си, можем да се справим и да не стигаме до тези много тежки моменти, които преживяхме октомври-ноември миналата година", каза Сунгарска.

Според нея този вирус става все по-злокобен и просто за определен период от време трябва да послушаме здравните власти.

"Хората не знам защо търсят нас само, а не личните си лекари. Молим за баланс и разбиране. Установили сме, че има полярност – хора, които са силно притеснени и други, които продължават да смятат, че такова животно няма. За съжаление, има, много е опасно и невидимо", каза Сунгарска.

По думите ѝ, ако сега успеем да осъзнаем, че има опасност за живота и здравето ни, както за нашето, така и за това на близките ни, ще се справим.

"Една година държим фронта и се справяме, молим отново да ни пощадите", каза Сунгарска.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът се отчита! Първата официална пресконференция на Джо Байдън ще бъде на 25 март

Президентът на САЩ Джо Байдън ще даде първата си официална пресконференция на 25 март, обяви говорителят на Белия дом Джен Саки. Тя направи съобщението във филаделфийското предградие Дарби, щата Пенсилвания, където президентът прокламираше своя план за 1,9 трилиона долара в помощ на пострадалите от пандемията. Байдън, който пое поста на […]