Евертън излъга Арсенал, мъката за „артилеристите“ няма край

NetNews

Евертън победи Арсенал в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. "Карамелите" се наложиха с 2:1 на своя "Гудисън Парк".

Това е пореден провал за "артилеристите", които не познават вкуса на победата във Висшата лига от 1 ноември, когато се наложиха с 1:0 Ман Юнайтед.

По този начин Арсенал е на незавидното 15 място в класирането с едва 14 точки. Евертън пък се изкачи на 2-ата позиция с 26 пункта, но повечето отбори са и с мач по-малко.

Днешната загуба отежнява още повече положението в лондонския клуб, а стола на Микел Артета изглежда все по-разкалетен, въпреки че от управата на клуба се кълнат, че ще продължат да му дават шанс.

Срещата започна по-добре за домакините. При първата опасност в 15-ата минута, Майкъл Кийн пое страхотен извеждащ пас в празно пространство и шутира мощно от дистанция, но ударът му премина близо до лявата греда.

В 22-ата минута "карамелите" успяха да поведат, но след автогол. Айоби центрира в наказателното поле, където Роб Холдинг нелепо отклони в собствената си врата за 1:0. В 33-ата минута "артилеристите" получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на Дейвис срещу Мейтланд-Найлс. Зад бялата точка застана Никола Пепе, който не сгреши за 1:1.

В самия край на полувремето домакините отново поведоха. Сигурдсон изпълни корнер, а Йери Мина засече с глава, за да стане резултата 2:1.

През втората част, Джоузеф Уилък остана непокрит, но ударът му с глава от границата на малкото наказателно поле беше доста разочароващ.

В добавеното време, Букайо Сака отигра с подаване в наказателното поле, но Джордан Пикфорд реагира добре, за да осуети атаката.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветанов: Президентът да свика КСНС

Думата на 2020 г. е неочаквана, каза лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в "Годината" на Дарик радио. "Наблюдавайки всичко, което се взима като решения в Европа, смятам че ние закъсняхме с мерките. Някои от държавите вече предвиждат разхлабване. Правителството затвори държавата, а бюджетът за 2021 г. беше приет. […]