Кой футболист има записани най-много минути през този сезон?

NetNews

Защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър има повече игрови минути от всеки друг професионален футболист през 2020 година, сочи проучване на футболната обсерватория CIES.

27-годишният английски национал има 4745 минути по терените до 17 декември и води категорично срещу всички останали полеви играчи. Втори с 401 минути по-малко от Магуайър е защитникът Рубен Диаш от градския съперник Манчестър Сити, докато трети е Лионел Меси от Барселона със сбор от 4293 минути. Юнайтед има трима футболисти в топ 10 по този показател. Халфът Бруно Фернандеш е четвърти с 4164 минути, а защитникът Виктор Линдельоф е седми.

Според CIES наличието на четирима футболисти от Висшата лига в топ 10 е резултат от трите поредни провалени гласувания за връщането на правилото за пет смени на мач. Левият бек Андрю Робъртсън от Ливърпул пък е 12-и в класирането с 4049 минути, а в топ 20 попадат и двама футболисти от Чемпиъншип. Това са Майкъл Морисън от Рединг с 3976 минути и Итън Пинък с 3968.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Патентно ведомство и EUIPO с помощ за малки и средни предприяитя

Службата на ЕС за интелектуална собственост в сътрудничество с Патентно ведомство на Република България предоставя възможност на малки и средни предприятия за достъп до фонд от 20 млн. евро безвъзмездни средства. На 18.12.2020 г. беше учреден фонд от 20 млн. евро безвъзмездни средства (Ideas Powered for Business SME Fund), който […]