Куриоз: Вратар се появи на терена като полеви играч в германската Втора Бундеслига

NetNews

Вратар се появи на терена като полеви играч в германската Втора Бундеслига. Това се случи в мача между Дармщад и Вюрцбургер Кикерс от 13-ия кръг. Домакините от Дармщад спечелиха с 2:0 с голове на Тобиас Кемпе в 55-ата минута и Феликс Плате в четвъртата минута на добавеното време. Секунди преди второто попадение, в 90-ата минута, в игра за гостите от Вюрцбургер Кикерс се появи холандският вратар Ерик Ферстапен.

Той смени свой съотборник и в малкото време, което оставаше до края на двубоя, заигра като полеви играч. Това в крайна сметка не помогна на гостите, които продължават да се намират на последното 18-о място с едва една победа и общо 4 точки. Дармщад пък е в златната среда – девети, с 18 точки. Лидер е Холщайн (Кил) с 25 точки (и мач по-малко), следван от Гройтер Фюрт с 24 и Бохум и Хамбургер ШФ с по 23.

Куриозното включване в игра на Ферстапен, разбира се, има своята причина. А тя се състои в това, че заради многото заразени с COVID-19 футболисти в състава на Вюрцбургер Кикерс, наставникът на тима имаше на разположение едва 14 здрави футболисти. Двама от тях пък бяха вратари.

? Wir haben alles gegeben… Selbst Torhüter Eric Verstappen hat nach seiner Einwechselung im Sturm alles reingeworfen! Nach großem Kampf musste sich unser aufopferungsvoll kämpfender Kader mit 12 Feldspielern & 2 Torhütern beim @sv98 aber mit 0:2 geschlagen geben. ?⚪ #SVDFWK pic.twitter.com/hnb070R9W1

— FC Würzburger Kickers (@fwk_1907) December 19, 2020 Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държава затяга предпразнично мерките

С намалено работно време работят от днес магазините в Иран. Има и допълнителни ограничения за придвижване с автомобил. Целта е намаляване на случаите на заразени и починали вследствие на пандемията в навечерието на зимния празник Нощта на Ялда. "Нека да не се събираме, за да не намалеем", каза в телевизионно […]