Млада звезда на Барса с невероятен рекорд за Испания

NetNews

Младата звезда на Барселона Педри Гонсалес постигна невероятен рекорд за Испания, след като само за 628 дни дебютира за всяка една национална гарнитура. По принцип от първата повиквателна за отбора до 17 години до тази за мъжкия национален отбор протичат около шест години.

Първият официален мач на Педри за Испания бе на 28 октомври 2019 на Световното първенство до 17 години в Бразилия срещу Аржентина. След това младокът е повикан в първия отбор на Лас Палмас, а след добро представяне Барселона го закупува и го оставя под наем на Канарските острови.

На 26 февруари 2020 годиха халфът дебютира за отбора до 19 години в приятелски мач срещу Дания (единственото му участие с тази възрастова група). На 3 септември 2020 година той записва дебют за отбора до 21 години срещу Северна Македония, а за първи път участва в мач на мъжкия отбор на 25 март 2021 година срещу Гърция. Само преди 2 дни 18-годишият футболист завърши цикъла, тренирайки за първи път с Олимпийския отбор, за който вероятно ще дебютира в четвъртък срещу Египет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Климатичните инвестиции са важни

Европейският председател Урсула фон дер Лайен е на посещение в Чехия, съобщи Фигаро. Днес тя представи планът за устойчивост на Чехия. Това стана на съвместна пресконференция с чешкия премиер Андрей Бабиш. Страната ще получи седем милиарда евро от грантове. Очаква се страната да прозрачност при разпределението на европейските средства. Чешкото […]