Председателят на организационния комитет на Токио 2020: Олимпиадата може да бъде отменена в последния момент

NetNews

Председателят на организационния комитет на Токио 2020 Тоширо Муто не отписва отмяна в последния момент на Олимпийските игри в японската столица. Причината, естествено, е повишаващият се брой случаи на коронавирус през последните 24 часа – 67.

"Не можем да знаем какво ще се случи с броя на положителните тестове, така че ще продължим да наблюдаваме ситуацията. Ще продължим и да водим дискусии с всички засегнати, като целта е да реагираме на момента, в който има някаква промяна”, каза Муто.

В Япония решиха миналият месец, че няма да допускат зрители на Олимпийските игри, за да минимизират опасността от създаване на огнище на COVID-19. Спонсори пък няма да присъстват на церемонията по откриването, което допълнително удря по посещаемостта на Игрите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бакалов: Заслужаваме си здравеопазването, всички точат Касата

Болниците са търговски дружества, има шефове на държавни болници милионери, сестри с по 700 лв. заплата, и някои лекари са с по 1000 лева. Това коментира във фейсбук журналистът Иван Бакалов. Ето какво пише той: "Частни болници източват националната здравна каса, вместо да ги отбият и да ги пратят в […]