Селтик спечели купата след драма

NetNews

Селтик спечели купата на Футболната асоциация в Шотландия за четвърти пореден път. На финала грандът от Глазгоу победи драматично с 4:3 след изпълнение на дузпи отбора на Хартс. В редовното време двата тима направиха равенство 2:2, а след 120 минути игра резултатът беше 3:3.

Райън Кристи даде аванс за "зелено-белите" в 19-ата минута, а 10 минути след това Одсън Едуард се разписа от дузпа за 2:0. Столичани, които са във втора дивизия на страната през настоящия сезон, изненадващо изравниха след попаденията на Лиъм Бойс и Стивън Кингсли съответно в 48-ата и 67-ата минута на двубоя.

2016/17: ??? 2017/18: ??? 2018/19: ??? 2019/20: ???#QuadrupleTreble! ✅ We are the 2019/20 @ScottishCup winners ? pic.twitter.com/UXcZbzHXxP

— Celtic Football Club (@CelticFC) December 20, 2020

Влезлият като резерва Лий Грифитс се разписа за 3:2 в полза на шампионите в 105-ата минута, но Джош Джинъли възстанови равенството след 111 минути игра на стадион "Хемпдън Парк". В герой за Селтик се превърна северноирландският вратар Конър Хазард, който спаси две дузпи, изпълнени от Стивън Кингсли и Крейг Уайтън.

Финалът за купата на Шотландия през сезон 2019-2020 трябваше да се играе през пролетта, но беше отложен заради пандемията от коронавирус.

Селтик спечели требъл на домашната сцена за четвърти пореден път. "Зелено-белите" триумфират с купата на страната за рекордния 40-ти път в своята история. Отборът на Хартс не е вдигал ценния трофей от 2012 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Преустановиха полетите между Великобритания и България до 31 януари

Министър-председателят Бойко Борисов свика работно съвещание във връзка с новия щам на COVID-19. В срещата участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. На заседанието беше обсъден начинът, по който България да реагира по […]