Случаите на заразени с коронавирус в Токио се увеличават

NetNews

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Токио положителните случаи за COVID-19 са 71. От ден на ден броят на заразените расте въпреки строгите мерки за сигурност, прилагани от японското правителство не само за спортисти, но и за цялото олимпийско семейство.

Този понеделник бе обявено, че чешкият състезател по плажен волейбол Ондей Перушич, който за момента ще пропусне началния мач на 24-ти срещу Япония, е сред болните. Той е ваксиниран с две дози и е асимптоматичен. Перушич е третият състезател от Олимпийското село, който има положителен тест за COVID-19. Поради това Чешкият олимпийски комитет (COC) поиска отлагане на срещата с домакините.

Също в понеделник стана ясно, че Кара Ийкър, резерва в женския отбор по художествена гимнастика на САЩ, е била положителна, въпреки че в нейния случай тя все още не е в олимпийското село. Отначало се знаеше само, че тя е гимнастичка в американския отбор. Ийкър е изолирана в хотел, където ще бъде поставена под карантина, както обясниха от Олимпийския комитет на САЩ. Лийн Уонг, друга резерва, също е изолирана, след като е била контактна на съотборничката си.

Организаторите потвърдиха този вторник още девет нови инфекции в Япония сред хора, свързани с игрите. Южноафриканските футболисти Табисо Моняне и Камохело Махлаци бяха първите състезатели от Токио 2020, които дадоха положителен тест за COVID-19 в Олимпийското село. А видеоаналитикът, работещ в екипа им, също е заразен.

Общо 18 души са идентифицирани като близки контактни лица и според действащите разпоредби те трябва да се хранят в стаите си, да тренират отделно от останалите си съотборници, да ползват индивидуален транспорт и да се подлагат на ежедневни тестове за COVID-19.

Олимпийският отбор за бежанци отложи пътуването си до Токио, след като един от членовете на делегацията им също се оказа положителен.

От заминалите български спортисти официално засега няма нито един заразен.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Радостина Александрова: Делта е най-бързата версия на коронавируса

"Съвсем нормално е всяка държава да иска в по-висока степен да облекчи предстоящия удар от една нова Covid върна", заяви пред БНР проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН, във връзка с въвежданите в различни страни по света по-строги мерки срещу коронавируса. Тя подчерта, че по данни на СЗО вариантът Делта […]