Треньорът на Ботев Пловдив: За първи път чувствам, че имам отбор

NetNews

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич сподели, че целта на „канарчетата“ през новия сезон е влизане в челната шестица. Той коментира първия официален мач за тима му срещу новака Пирин Благоевград в първия кръг от efbet Лига. Специалистът разкри, че за пръв път чувства наличието на отборен дух и колектив при „жълто-черните“.

"Пирин спечели Втора лига. Те имат добри качества. Ние сме ги анализирали как играят. От моя опит с отборите, които отива от Втора лига в Първа началните им мачове са силни. После може да очакваме по-лоши резултати, но трябва да се отнесем сериозни към мача с Пирин. За нас е важно да изиграем мача с нашата интензивност, не с тази на Пирин. Очакван, че няма да е лесен мач. Зарядът ще е много висок. Трябва да споменем и много топлото време. Имаме изключително добър отбор. Имахме доста силна подготовка и очаквам един действително добър сезон“, каза Валентич.

"Тошко е от изключително значение и за отбора, и за града. Откакто дойдох тук, той е контузен и чаках момента отново да се присъедини към нас. Малко играчи имат неговото усещане за топката. Щастлив съм, че отново е в отбора ни. Искам да благодаря много на нашия кондиционен треньор Тодор и след това на господин Проданович, които работиха с Тошко. По време на GPS тракинга Неделев всъщност пробяга най-голямата дистанция от всички останали играчи, така че мисля, че всичко е наред“.

"За първи път чувствам, че имам отбор. За мен най-важното беше да създадем хармонията в отбора. В действителност сме един отбор. Играчите се познават и се разбират един с друг. По отношение на подготовка: в Турция беше трудно, защото там много работихме и тренирахме. От всичките контроли, най-слаба е тази с Царско село. Там имаше причини – много контузии. Доволен съм от подготовката и това, което направихме“, допълни Валентич.

"Когато започнахме работа, имахме възможност да поиграем няколко месеца, след това COVID-19 ни понесе поражения. Играхме без капитана на отбора. Имаше фактори, които допринесоха за слабото представяне. Сега целта ни е да сме в първата шестица и мисля, че можем да успеем”.

"Тошко имаше тежка контузия, но все пак беше късметлия, че нямаше проблем с менискуса. Възстановява се, няма да играе в събота. Така или иначе не е въпрос само на един мач. Важно е да го съхраним и постепенно да влезе в игра. Трябва да го щадим. Договорът му е за 2+1 години, но ние смятаме, че е три“.

"Очакваме още един футболист, но не е необходимост. Отборът е окомплектован и смятам, че ние сме готови“, каза още наставникът на Ботев Пловдив.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В добро темпо! Над 50% от пълнолетните европейци са напълно ваксинирани срещу COVID-19

Еврокомисията съобщи, че 200 милиона европейци вече са напълно ваксинирани срещу коронавируса – повече от половината от пълнолетното население на Европейския съюз. Все още не е достигната обаче целта за лятото – да бъдат имунизирани 70 процента, отбелязва Франс прес. Говорителката на Еврокомисията Дана Спинант заяви, че въз основа на […]