Спряха спасителната операция в Днепър, 20 души остават безследно изчезнали

NetNews

Екипите за извънредни ситуации преустановиха издирването на изчезнали хора под руините на ударената от руска ракета висока жилищна сграда в украинския град Днепър, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Двадесет души все още са безследно изчезнали, съобщи службата за гражданска защита. „Шансовете да намерим някого, за съжаление, клонят към нула“, заяви кметът Борис Филатов. Възможно е някои от телата да са толкова обезобразени от пожара и срутването на сградата, че да е трудно да бъдат открити, каза той.

От нападението в събота досега в големия град в централната украинска Днепропетровска област са открити 45 тела, включително на шест деца. Около 80 души са ранени. В болница все още се намират 28 ранени, като много от тях са в критично състояние.

Повече от 230 апартамента в девететажната сграда са разрушени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кой има имен ден днес, 18 януари

Православната църква почита св. Атанасий Александрийски в деня на смъртта му на 2 май и на 18 януари, съвместно с живелият в малко по-късни времена Кирил Александрийски. Сред българският народ обаче именно 18 януари е известен като Атанасовден, един от най-големите зимни празници. Свети Атанасий е роден през 296 година […]