Средните заплати в община „Тунджа“ по-високи отколкото в Ямбол

NetNews

Средната работна заплата в община „Тунджа” за 2019 г. е по-висока от тази в областния център Ямбол. Това показва изготвената от Института за пазарна икономика (ИПИ) карта на заплащането по общини.

Картата е част от инициативата на Института за разпространение, визуализация и анализ на общински данни – „265 истории за икономика”. Данните показват средната брутна месечна заплата на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в 265-те общини в страната – това включва както наетите в частния, така и наетите в обществения сектор. Според картата, в Ямболска област най-високото средно възнаграждение е в община „Тунджа” – 1090 лв. на месец. След нея са заплатите в община Ямбол – 1014 лв. месечно. После са Стралджа с 956 лв., Елхово с 950 лв. и община Болярово със 751 лв. средно месечно заплащане на труда. Вижте карта на заплащането по общини и още данни:

http://www.265obshtini.bg/map/127

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

"Екзакта": Парламентът приключва работа със 70% гражданско неодобрение

Сегашният 44-и състав на българския парламент приключва работата си с одобрение от 18 на сто и неодобрение от 70%, коментират от ”Екзакта рисърч груп” на базата на данни от национално изследване, проведено в периода между 15 и 22 февруари сред 1005 пълнолетни българи по метода ”лице в лице”, цитирани от […]