Среща на кмета на Ямбол с живущи в ж. к. „Диана“

NetNews

Кметът на Ямбол Валентин Ревански се е срещнал с живеещи в блок 21 в квартал „Диана“ след отправена покана от граждани, съобщават от общината.

С него са били и председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кметът Михаил Керемидчиев, общински съветници от „Пряка демокрация“ и служители на Община Ямбол. Обсъдена е била инфраструктурата в района, проблемите и възможните им решения.

Гражданите са отправили искане за изграждането на паркинг срещу блока, тъй като паркоместата в тази част на квартала не са достатъчни да покрият нуждите.

По настояване на живеещите в блока ще бъдат отрязани няколко черници. Отправено е било искане и за премахване на липа, което също ще бъде разгледано, обясняват от общината.

Гражданите са поставили темата и за по-добро улично осветление, както и изграждане на бетонна пътека, по която да могат да се придвижват от блок 21 и 22 до детската площадка зад тях.

„Предстои предложенията да бъдат обсъдени, ще бъде възложено изготвянето на количествено-стойностна сметка за по-големите от тях. Ако община Ямбол има финансова възможност да се справи с обособяването на нови паркоместа – те ще бъдат реализирани“, е заявил кметът Валентин Ревански.

Подобни срещи с граждани ще продължат и в други квартали според поредността, в която са заявени исканията на хората, уточняват от общината.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Видео игри и гледане на филми в новите „поршета“

Porsche ще се опита да настигне Tesla и освен пробег и ускорение като това при върховите модели на американската марка, компанията от Щутгарт ще въведе още една новост, подобна на екстрите при автомобилите на Мъск. Германската марка подписа договор с компанията Zync, която специализира в предлагането на различни дигитални услуги […]