Сръбският премиер призова за успокояване на ситуацията

NetNews

Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви днес, че демонстрантите на снощните протести срещу резултатите от изборите са се опитали да влязат със сила в сградата на кметството и за тази цел някои от тях са използвали павета и хладно оръжие, съобщи Танюг.

„Историята за прекрояването на изборите и кражбата на 30% от гласовете, от двама наблюдатели от Австрия е невярна“, каза Бърнабич пред телевизия Хепи. Тя посочи, че единият наблюдател от Австрия е бил в четири секции и не е имал възражения, нито е подал писмено възражение в нито една от тях, а другият е бил в две секции и също не е имал възражения и не е подал писмено такова. По думите на премиера обаче по-късно тези двама наблюдатели от Австрия, под влиянието на опозиционни медии и доказаната лъжа на Драган Джилас, че 40 000 души са докарани (да гласуват) от Република Сръбска, са заявили, че лично са видели всички тези нередности. „Това е безпрецедентна лъжа, защото от Република Сръбска не са дошли дори приблизително толкова много хора“, каза Бърнабич, цитирана от БТА.

Тя припомни, че от месеци е казвала, че целта е да се създаде хаос след изборите и да се отменят изборните резултати. По думите ѝ президентът на Сърбия Александър Вучич и тя са успели да докажат, че няма фантомни избиратели в избирателните списъци. Бърнабич призова за успокояване на ситуацията. „Те са готови да направят всичко, за да дойдат на власт и са готови да унищожат страната си с подкрепата на чужденци и различни хейтъри от региона“, каза Бърнабич, визирайки сръбската опозиция.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Българските моряци от "Верила" Камен Петков и Никола Пенчев получиха по две обвинения от ирландските власти

Българските граждани Камен Петков (35 г.) и Никола Йорданов Пенчев (32 г.), и двамата членове на екипажа на задържания в Ирландия заради контрабанда на наркотици кораб „Верила“ се явиха вчера на специално заседание на окръжния съд в Лимерик, съобщи irishtimes.com. Двамата мъже получиха обвинение в две престъпления – притежание на […]