Станаха ясни хонорарите на руските звезди

NetNews

Журналистът Евгений Додолев разкри на онлайн платформата Яндекс.Дзен колко са изкарвали звездите от изкуството и шоубизнеса, напуснали Русия след началото на инвазията в Украйна. В списъка на споменатите от него известни личности, за който съобщи и сайтът news.ru, са певиците Анна Нетребко, Алла Пугачова, Вера Брежнева, актрисата Чулпан Хаматова и др., цитира в. Сега.

Додолев отбелязва, че Чулпан Хаматова, известна от филмите „Сбогом, Ленин“, „Зулейха отваря очи“, „Нуреев – бялата врана“ и др., е получила напоследък над 17 милиона рубли (почти 300 000 евро). Излизането ѝ на сцената на Театъра на нациите в пиесата „Горбачов“ струвало 172 000 (около 3000 евро), а за четене на стихове по време на международен фестивал на актрисата от татарски произход е бил изплатен хонорар в размер на 360 000 рубли (близо 6000 евро). Журналистът добавя, че в Латвия, където Хаматова се изсели и намери работа в Нов театър – Рига, приходите ѝ са значително по-скромни.

Примата на руската естрада Алла Пугачова за един концерт получавала около 40 милиона рубли (близо 700 000 евро!), а колежката ѝ Вера Брежнева за концерт в Тюмен взела „едва“ милион и половина (26 000 евро), твърди Евгений Додолев. В статията му се казва още, че в края на 2021 г. знаменитото сопрано Анна Нетребко сключила договор с Мариинския театър в Санкт Петербург за близо 13 милиона рубли. Всяка оперна партия, с която тя се заема, струвала някъде от порядъка на 2 милиона рубли (приблизително 35 000 евро).

По-рано стана известно, че депутатът в Държавната дума на Русия от Либерално-демократическата партия Андрей Луговой е призовал „замъкът“ на Алла Пугачова и съпруга ѝ Максим Галкин в селцето Гряз в Подмосковието да бъде предоставен за ползване на бежанци от Донбас. Певицата и шоуменът се изнесоха в Израел след започването на военните действия в Украйна, но Алла Борисовна заяви, че това е просто ваканция и семейството ще се завърне, когато наесен децата им, близнаците Лиза и Гари, трябва да започнат училище. Депутатът Луговой обаче е заявил, че ако предложението му се приеме, то ще действа като наказание заради „предателството“ на звездите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Като ми пееш Станке ле, кой ли ми те слуша?!

В началото мислех, че има сценарий, стратегия и цел. От днес ми става ясно, че сме в блато с крокодили, които са алергични на светлина. Масивната пропаганда срещу Слави от два месеца, за връзките му с една личност от преди 20 и повече години например, успя да отклони вниманието от […]