Стана ясно колко време ще отсъства Дибала от терените

NetNews

Пауло Дибала е първото голямо име, което е под сериозна въпросителна за Световното първенство в Катар поради контузия. Sky Italia направи прогноза днес за неговото завръщане, базирана на информацията от лекарите в Рома.

Твърди се, че аржентинецът ще е извън игра за период между 4-8 седмици.

Това все пак дава някаква надежда, че може и да се добере до Мондиала, но само в случай, че медиците го изправят на крака възможно най-скоро.

Началото на турнира е на 20 ноември, но Аржентина играе срещу Саудитска Арабия два дни по-късно, така че до тогава има около 40 дни.

Проблемът с мускулните травми е, че те лесно могат да се възобновят, докато самите футболисти се заблуждават, че едно или друго натоварване се осъществява лесно, но една грешна стъпка и мускулът може да се разкъса наново. По тази причина лекарите дават подобни широки диапазони, защото предпочитат да се презастраховат, като спират атлетите от активност по-дълго от времето, в което сами се почувстват готови.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ердоган: Турция няма проблеми при осигуряването на енергия и на храни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че в западните страни се засилват безпокойствата във връзка с осигуряването на енергия и на храни, като добави, че Турция „няма такъв проблем“, предаде Анадолската агенция. С настъпването на зимния сезон на Запад се увеличават безпокойствата по отношение на обезпечаването на енергията и […]