Старт на делото за наводнението в с. Бисер

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Старт на делото за наводнението в с. Бисер

Снимка: БГНЕС

Районният съд в Харманли даде ход на делото за наводнението в село Бисер, което стана на 6 февруари 2012 г., съобщи БНР. 

Обвиняем е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова за това, че като длъжностно лице не е предотвратила бедствието, когато се скъса стената на язовир Иваново. Тогава село Бисер беше наводнено, загинаха 8 души, а над 50 къщи бяха разрушени. 

Разследването продължи 10 години. 

„В обвинителният акт няма ясно изразено какво като областен управител е следвало да правя и не съм направила, заради което да ми е повдигнато обвинение“, заяви тя.

Първият разпитан свидетел беше бившият кмет на Харманли Михаил Митков. По време на неговото управление язовир Иваново преля. Той обаче твърди, че съоръжението е било собственост на военното министерство и общината не е могла да предотврати бедствието.

„Категорично аз съм направил всичко възможно в рамките на закона да бъде предотвратено това бедствие, което се случи.“ 

88 свидетели и още 11 вещи лица ще бъдат разпитани. Заседанията ще продължат още три дни.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямбол се върна в червената Ковид зона

Ямбол отново е в червената Ковид зона. Това сочат последните данни за епидемичната обстановка в областта. Към днешна дата заболеваемостта на 14 дневна база е 252 на 100 хил. души. На ниво общини най-много заразени са регистрирани в Ямбол – 270, в община Елхово те са 252, в община Стралджа […]