Стойчо Стойчев: Радев обикновено е в остър разлом с всички кабинети, освен с тези, които той е назначил

NetNews

„Хоризонтът на правителството е поне до европейските избори догодина“. Тази прогноза направи пред БНР доц. Стойчо Стойчев, политолог и университетски преподавател. Той уточни, че ако някой очаква на предстоящата до края на седмицата лидерска среща Бойко Борисов и Кирил Петков да се разберат, че коалицията приключва и управлението се разпада, ще бъде разочарован:

„Няма да бъде това резултатът от срещата. Предполагам, че ще се разберат неща, които и преди това са се разбирали – да изработят механизъм, по който да вземат решения и предварително да се уведомяват, нещо, което няма как да стане, според мен“.
Политологът коментира в предаването „Нещо повече“ и твърденията на лидера на ГЕРБ, че Алексей Петров е осигурил логистиката, за да може да разговарят Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета „Денков-Габриел“:

„Не мисля, че Борисов предизвика някакви сътресения или, че е поставил Петков в някаква деликатна ситуация“.
Доц. Стойчев посочи, че президентът Радев „обикновено е в остър разлом с всички кабинети, освен с тези, които той е назначил“.

„Не мисля, че се е случило нещо в поведението на президента, това е публичното му поведение. Той използва възможността като говорител на висока трибуна да критикува винаги правителството. От това печели българската демокрация. Въпросът е да има мярка и от едната, и от другата страна, за да не се стига до такива отношения, от които страдат цели институции“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ: Пределно ясно е, че Русия е крайно отчаяна

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис заяви, че Северна Корея ще направи „огромна грешка“, ако обменя военна помощ с Русия за войната в Украйна, предаде Ройтерс, съобщи БТА. Харис, която бе в Индонезия за срещите на върха по линия на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) тази седмица, заяви в […]